Hög på ljus

Ikväll hade jag förmånen att få gå till fots genom delar av Stockholms City i kvällsmörkret och WOW!, vilken upplevelse det var. Visst, vädret var uselt, det var kallt och nästan regnigt och trottoarerna var knögliga och o hala och faktiskt ganska besvärliga att gå på. Men vad gjorde väl det, det var ju så bedårande och häpnadsväckande vackert.

Hela Vasagatan var dekorerad med lysande stora röda bollar, o Kungsgatans träd dignande av klart lysnade och tindrande stjärnor, bollar och spiror. En tvärgata lystes upp av gigantiska femarmade ljusstakar som fritt hängde högt upp i luften, och en annan tvärgata sprakade av ljus formerade som istappar.

Allt detta vackra ljus, alla dessa former och kontrasterna mellan det mörka och ljusa, det svarta och den klart lysande röda färgen, det var så otroligt effektfullt och inspirerande. Det var verkligen som en trip på julljus.

Kan inte låta bli att fundera på vad som skapar detta rus hos mig. Är det så enkelt att det är lampornas formationer i sig, eller är det kontrasterna eller helt enkelt det estetiska i designen? Eller är det bara en längtan efter ljus i största allmänhet? Jag vet faktiskt inte, det enda jag vet är att jag längtade efter att få måla precis just där och då och att det föddes en ide till ett nytt spännande projekt. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s